"Метінвест" відновив лінійне судноплавство з Маріупольського порту

П'ятниця, 5 червня 2015, 20:58

Група Метінвест повідомляє про відновлення лінійного судноплавства з Маріупольського порту для забезпечення поставок металопродукції до країн Європи.

Про це йдеться у повідомленні групи.

"За підтримки Міністерства інфраструктури в грудні 2014 року були зареєстровані судноплавні лінії з Маріупольського морського торговельного порту до Італії, Болгарії, Туреччини та Іспанії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обсяг морських поставок в рамках зареєстрованих ліній становитиме близько 200 тисяч тонн металопрокату на місяць. Агентом з боку вантажовласника виступить компанія Метінвест-Шиппінг, з боку судновласника - компанія Портінвест. Судна для транспортування продукції нададуть компанії Nova Marine (Італія) і Canbaz (Туреччина).

Реклама:

"Відновлення лінійного судноплавства свідчить про зацікавленість зарубіжних партнерів у побудові стабільних і довгострокових відносин з українськими вантажовідправниками, а також про готовність української влади йти назустріч бізнесу, коли мова йде про підвищення стабільності роботи підприємств-експортерів", - повідомляє прес-служба.

У компанії наголосили, що запуск ліній дозволить "Метінвесту" залучити судновласників з оптимальними характеристиками флоту, підвищити ритмічність вивезення металопродукції на експорт.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ бізнесмена Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" народного депутата Вадима Новинського (23,76%), що спільно управляють компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: