"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС закрило кримінальну справу щодо власника торгової мережі АТБ

П'ятниця, 5 червня 2015, 14:15

МВС закрило кримінальне провадження від 11 березня 2015 про можливе фінансування терористів співвласником торгової мережі АТБ Геннадієм Буткевичем у зв'язку з відсутністю факту кримінального правопорушення.

Про це йдеться в постанові Слідчого управління ГУ МВС у Дніпропетровській області, копія якого є в розпорядженні "Українських новин".

"Досудове слідство приходить до висновку, що кримінальне провадження підлягає закриттю, оскільки не встановлено факту кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.228-5 КК України стосовно співвласника мережі АТБ Буткевича", - йдеться в тексті постанови.

У документі повідомляється, що кримінальне провадження було порушено та внесено до ЄРДР за зверненням народного депутата Андрія Вітко (фракція Радикальної партії).

Реклама:

За словами нардепа, Буткевич брав участь у перейменуванні магазинів АТБ на неконтрольованих України територіях в "народні" магазини, а також у спільному розподілі прибутку з терористами з ДНР і ЛНР.

"Проведеним досудовим розслідуванням зазначені факти не знайшли підтвердження", - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки у відповідь на інформаційні запити видання "Тиждень" спростувала інформацію про порушення СБУ кримінального провадження про фінансування тероризму через мережу супермаркетів АТБ.

Як відомо, в парламенті також зареєстровано законопроект про націоналізацію мережі магазинів "АТБ", одним із співавторів якого також є депутат Вітко. За інформацією видання, до початку червня третина з 15 співавторів законопроекту вже відкликала свої підписи під цим документом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: