"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту зростають напередодні наради ОПЕК

П'ятниця, 5 червня 2015, 10:04

Ціни на нафту зростають напередодні наради ОПЕК, на якій картель, на думку більшості аналітиків, не змінить політику щодо видобутку нафти.

Про це пише Рейтер.

До 8.25 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,07 долара до 62,10 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,02 долара до 58,02 долара. За дві попередні сесії ціни знизилися на 5%, тому що інвестори очікують, що на світовому ринку збережеться надлишок нафти.

"Ціни знижувалися, оскільки Ірак в червні імовірно збільшить експорт приблизно на 5% за рахунок підвищення видобутку на декількох родовищах", - йдеться у звіті ANZ.

Реклама:

На думку відомого нафтового трейдера Енді Холла, незважаючи на високий видобуток, ціна американської нафти перевищить 65 доларів за барель за рахунок зниження числа діючих бурових установок в США.

"Незважаючи на скорочення числа діючих бурових установок в США, видобуток нафти поки не знижується, але це відбудеться", - написав Хол в щомісячному посланні до інвесторів.

Напередодні планової наради ОПЕК, яке пройде в п'ятницю, представники більшості країн-учасниць картелю згодні, що квота на видобуток повинна залишитися на нинішньому рівні 30 мільйонів барелів на добу, випливає з коментарів учасників наради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!