Порошенко обіцяє не продавати "Укрзалізницю"

Четвер, 4 червня 2015, 11:57

Президент України Петро Порошенко пообіцяв не продавати ДП "Укрзалізниця" та оборонні заводи.

Про це він сказав у середу зранку, виступаючи зі зверненням до депутатів парламенту.

"Я, безумовно, за щільний контроль парламенту за приватизацією, рівно як і за те, що саме ви, шановні народні депутати, встановите правила її проведення і перелік об'єктів для реалізації. У нас залишилося близько 1800 підприємств. Життєво необхідними для держави є не більше двохсот. Звичайно, ми не будемо продавати "Укрзалізницю" чи "Укроборонпром", але хто мені може пояснити, для чого державі аж 14 кінних заводів?" - сказав Порошенко.

Він зауважив, що нині одним із основних джерел корупції є державні підприємства. Їх керівників тепер призначатимуть шляхом конкурсного відбору: цьогоріч за такою процедурою буде призначено щонайменше 20 директорів зі списку 50 найбільших підприємств.

Реклама:

Порошенко зазначив, що заборона на приватизацію створює імунітет для авторів корупційних схем в неефективному держсекторі. Більша частина підприємств, занесених у список заборонених до приватизації, за два десятки років "не отримала й ламаного гроша в основний капітал".

Як відомо, у березні виконуючий обов'язки генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" Максим Бланк заявив, що ДП "Укрзалізниця" буде перетворено на акціонерне товариство до кінці 2015 року.

Нагадаємо у травні, "Укрзалізниця", що об'єднує всі залізниці країни, повідомила кредиторам про факт настання технічного дефолту за своїми певними борговими зобов'язаннями та заявляє про плани реструктуризації внутрішнього та зовнішнього боргу на суму близько 32 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!