Бюджетна резолюція: зростання ВВП на 2%, курс гривні 22,5 за долар

Четвер, 4 червня 2015, 11:37

Зростання економіки України за підсумками 2016 року заплановано рівні 2% за інфляції 9% і середньорічного курсу гривні на рівні 22,5 грн за долар.

Про це йдеться в проекті постанови №2623-д від 4 червня Верховної Ради про основні напрями бюджетної політики на 2016 рік.

Ініціатором даного документу виступив голова Бюджетного комітету парламенту Андрій Павелко.

Як зазначається у постанові, основні напрями бюджетної політики на 2016 рік розроблено відповідно до Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, Коаліційної угоди, стратегії президента "Україна-2020", Програми діяльності Кабінету Міністрів України і ґрунтуються на положеннях програм співробітництва з Міжнародним валютним фондом й іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Реклама:

Основними напрямками бюджетної політики на 2016 рік враховано такі орієнтовні основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2016 рік:

- зростання ВВП на рівні 2%;

- індекс споживчих цін (грудень до грудня) на рівні 9%;

- індекс цін виробників (грудень до грудня) на рівні 12%;

- рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці, - 9,9%;

- обмінний курс гривні до долара США - 22,5 грн за долар у середньому за рік;

- номінальний ВВП – 2,1 трлн грн.

"Зазначені основні прогнозні макропоказники можуть бути уточнені на основі зміни соціально-економічної ситуації у 2015 році, а також припущень прогнозу з урахуванням внутрішніх та зовнішніх ризиків", - йдеться у документі.

Крім того, у разі прийняття Кабміном рішення про схвалення уточнених основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2016 рік вони враховуватимуться під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2016 рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!