Продажі легкових авто в Україні скоротилися на 73%

Четвер, 4 червня 2015, 11:15

Протягом зимово-весняного сезону 2015 року в Україні було продано і поставлено на облік МВС 13 831 нових легкових автомобілів, що на 73% менше в порівнянні з АПМР.

Про це йдеться у повідомленні "Укравтопрому".

Як зазначається, у травні на авторинку України було зареєстровано 2 994 первинних продажів нових легкових автомобілів, у порівнянні з результатом річної давності продажі автомобілів скоротилися на 47%.

Згідно із повідомленням, найкращий травневий результат в цьому році, як і роком раніше, продемонструвала японська марка Toyota – 432 автомобіля.

Реклама:

Крім ринкового попиту, такий результат Toyota сформувала і за рахунок постачання гібридних автомобілів для МВС в рамках Кіотського протоколу.

Але, не зважаючи на це, лідер первинних реєстрацій так і не зміг досягти свого показника річної давності, відставши від нього майже на 22 відсотки.

Другу позицію на ринку зайняла французька марка Renault з 207 авто. При цьому, у порівнянні з минулим роком попит на Renault знизився на 21%.

Замикають травневу трійку лідерів автомобілі вітчизняної марки ЗАЗ – 203 шт. (-57% до аналогічного показника минулого року).

Всього протягом зимово-весняного сезону 2015 року в Україні було продано і поставлено на облік МВС 13 831 нових легкових автомобілів, що на 73% менше в порівнянні з АПМР.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: