"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДУС відписало 2,5 мільйона на харчі для "літерних" авіарейсів

Четвер, 4 червня 2015, 09:29

Державне авіаційне підприємство "Україна" Держуправління справами уклало угоду з ДП "Гарант-Сервіс" на послуги з кейтерінгу вартістю 2,5 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Йдеться про забезпечення харчування для так званих "літерних" рейсів з Борисполя.

Польоти літер "А" виконуються для вищих посадових осіб України, глав держав та урядів зарубіжних країн, які прибувають до України або перетинають її повітряний простір.

Реклама:

Рейси літер "К" - це спецрейси, що виконуються за окремими завданнями для делегацій або посадових осіб України та іноземних держав, якщо це передбачається програмою їх перебування в Україні.

Ні перелік продуктів, ні вартість харчування з розрахунку на 1 пасажира не оприлюднені.

"Гарант-Сервіс" отримав замовлення без відкритих торгів, бо як зазначено в обґрунтуванні, підприємство, що належить ДУСі, має багаторічний досвід роботи у сфері забезпечення бортовим харчування пасажирів та екіпажу літерних авіарейсів.

На "ВДЗ" відсутні дані про договори на харчування "літерних" рейсів за минулі три роки. Останні дані - за 2012 р., тоді на кейтеринг спецрейсів виділяли 1,98 млн грн, і за 2011 р. - тоді на нього витратили 2,61 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно ДАП "Україна" скасувало закупівлі послуг ресторанного обслуговування чартерних рейсів в Жулянах і Борисполі, загалом на 5 млн грн.

На ці тендери або подавалися, або допускали менше двох учасників, тож їх відмінили, однак оголосили наново, результати будуть відомі наприкінці червня.

Раціон для пасажирів першого, ділового й економ-класу та екіпажу відрізняється.

У переліку гарячих страв - 55 різних страв від вівсянки до стейку із сьомги в мигдалевих пластівцях.

Загалом за цей рік ДАП "Україна" уклало угод на різні послуги на 52,45 млн грн, з них 25,09 - паливо, 11,98 млн грн - страховка авіасуден, ще 8,75 млн грн - послуги аеропортів, а також 2 млн грн - на підготовку льотного складу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: