"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада хоче підвищити граничну суму застосування закону про держзакупівлі

Вівторок, 30 червня 2015, 11:54

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, щодо приведення держзакупівель у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів щодо подолання корупції.

За законопроект № 2087а проголосували 270 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Згідно із пояснювальною запискою, метою проекту закону є значне зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур держзакупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи держзакупівель до міжнародних стандартів тощо.

"Проектом закону пропонується посилити прозорість тендерів у сфері держзакупівель шляхом: зняття заборони розкриття змісту поданих пропозицій; ознайомлення зі змістом документа, що містить інформацію про ціну; оприлюднення протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, а також урегулювати питання застосування норм щодо оскарження процедур закупівлі в частині унеможливлення умисного блокування торгів", - йдеться у пояснювальній записці.

Реклама:

Також, законопроект передбачає підвищення вартісної межі щодо застосування норм закону для закупівлі товарів і послуг до 200 тисяч грн, а робіт - 1200 тисяч грн.

Крім того, пропонується підвищити вартісну межу для застосування процедури запиту цінових пропозицій до 500 тисяч грн.

У своєму Твіттері експерт з питань адвокації Реанімаційного Пакету Реформ, член правління "Transparency International Ukraine" Ярослав Юрчишин написав, що завдяки данному законопроекту тендери в Україні будуть як в ЄС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: