"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тurkcell купує частку Ахметова в "life:) за 100 мільйонів доларів

Вівторок, 30 червня 2015, 09:59

Турецька телекомунікаційна компанія Turkcell уклала договір про викуп 44,96% частки в Euroasia Telecommunications Holdings BV, якому належить 100% ТОВ "Астеліт" - українського оператора мобільного зв'язку "life:)".

Про це йдеться в повідомленні турецького оператора на Стамбульській фондовій біржі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, СКМ Ахметова отримає за свої акції 100 млн доларів.

Крім цього, буде сплачено борги "Астеліту", забезпечені гарантією групи "СКМ", і припинено гарантійні угоди, стороною яких була СКМ зі звільненням групи від зобов'язань за ними.

Реклама:

Генеральний директор Turkcell Каан Терзіоглу, чий коментар наводиться в повідомленні, зазначив, що цю угоду здійснено в рамках раніше заявлених планів оцінки можливостей органічного і неорганічного зростання для зміцнення в країнах присутності.

"У цьому контексті ми зробили перший важливий крок в Україні. Ми вважаємо, що Україна буде успішною історією в міжнародних операціях Turkcell і пілотною країною з передання нашого досвіду в регіоні", - заявив Терзіоглу.

За його словами, таку думку підтверджують успіхи оператора "life:)", який розпочав надавати послуги зв'язку третього покоління (3G) 2,3 млн клієнтів за дуже короткий період часу після запуску цієї послуги 4 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: