"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Shell прогнозує зростання цін на нафту

Середа, 3 червня 2015, 20:55

Англо-голландська Royal Dutch Shell Plc, одна з найбільших нафтогазових груп Європи, очікує збільшення цін на нафту, оскільки сланцевий видобуток в США не достатній для задоволення зростаючого світового попиту.

Про це заявив головний фінансовий директор компанії Саймон Генрі в інтерв'ю агентству Bloomberg.

На його думку, галузі необхідно щорічно збільшувати видобуток на 4-5 млн барелів на добу для забезпечення споживання, яке підвищується, і заміни виснажених родовищ.

"Низькі ціни на нафту збільшують попит і скорочують інвестиції, це вже відбувається", - сказав топ-менеджер Shell.

Реклама:

Світове споживання нафти зараз становить близько 93 млн б/д і підвищується на 1 млн б/д щорічно, зазначив він.

"Протягом трьох-чотирьох років відбудеться відновлення. Чи займе воно рік, два або три, складно сказати", - вважає Генрі. Зокрема, зазначив він, це буде залежати від наявності або відсутності згоди серед країн-членів ОПЕК.

Shell в даний час видобуває більше газу, ніж нафти. Компанія збільшила свої газові активи після укладення в квітні угоди про купівлю британської BG Group Plc за 70 млрд доларів.

Shell, за словами CFO, планує до кінця цього тижня підготувати документи для антимонопольних органів основних зацікавлених країн, включаючи Китай, Австралії, Бразилії, а також Європейського союзу.

"Поки в кожній державі відповідь була або нейтральною, або позитивною", - сказав він. При цьому компанія як і раніше очікує, що угода буде завершена не раніше початку 2016 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!