"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄЦБ покращив прогноз зростання ВВП єврозони

Середа, 3 червня 2015, 20:49

Європейський центральний банк поліпшив прогноз зростання ВВП валютного блоку на 2017 рік з 2% до 2,1%.

Про це заявив у середу президент ЄЦБ Маріо Драгі в ході прес-конференції за підсумками засідання центробанку, пишуть "Вести.ru".

При цьому оцінку зростання на поточний рік підтверджено на рівні 1,5%, на 2016 рік - на рівні 1,9%.

Проведення програми кількісного пом'якшення відбувається згідно з графіком і буде тривати до тих пір, поки інфляція не посилиться до цільової позначки, пообіцяв глава регулятора. Він підкреслив, що QE вже призвела до поліпшення умов у фінансовій системі валютного блоку та стабілізації економіки.

Реклама:

За словами Драгі, інфляція в єврозоні пройшла дно на початку року, але залишиться млявою в найближчими місяцями, посилившись лише до кінця цього року.

При цьому ЄЦБ поліпшив прогноз інфляції на 2015 рік з 0 до 0,3% завдяки впливу QE й ослабленню знижувального тиску з боку цін на нафту. Прогнози на наступні 2 роки залишені без змін; ЄЦБ прогнозує інфляцію в 2017 році на рівні 1,8%, все ще нижче цільового рівня (2%), незважаючи на QE.

ЄЦБ за підсумками засідання в середу зберіг базову процентну ставку за кредитами на рекордно низькому рівні в 0,05% річних, зазначається в повідомленні банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!