Нацбанк ліквідує "Кредитпромбанк" Лагуна

Середа, 3 червня 2015, 16:31

Національний банк, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Кредитпромбанк", 2 червня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"У зв’язку із допущенням банком зменшення на п’ять і більше відсотків значення нормативу короткострокової ліквідності нижче мінімального значення двічі протягом січня 2015 року, порушення банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ, наявності загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, цей банк було віднесено до категорії проблемних", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії проблемних відбулося значне погіршення показників його діяльності. Крім того, банком не було надано у встановлений строк доопрацьований план фінансового оздоровлення з урахуванням суттєвого погіршення  фінансового стану.

Реклама:

"Власником істотної участі не були вжиті заходи для запобігання настання неплатоспроможності банку", - повідомляє регулятор.

У зв’язку з цим, правління Нацбанку прийняло рішення про віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, у грудні 2012 року власник "Дельта банку" Микола Лагун домовився про покупку 100% акцій у акціонерів "Кредитпромбанку" за 1 долар. 

Нагадаємо, 2 березня 2015 року правління Нацбанку України прийняло постанову про віднесення ПАТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!