"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" обіцяє встигнути знайти нового керівника до зборів акціонерів

Середа, 3 червня 2015, 15:17

Правління ПАТ "Укранафта" обіцяє встигнути провести конкурс на зміну керівництва до оголошених на 22 липня зборів акціонерів.

Про це йдеться в офіційній заяві "Укрнафти", поширеній на її сайті.

Так правління "Укрнафти" відреагувало на інформацію, що згідно із встановленим порядком проведення конкурсу, компанія може просто фізично не встигнути до 22 липня.

"Міноритарні акціонери, керуючись доброю волею та не будучи обтяженими бюрократичними обмеженнями, заявили про готовність забезпечити проведення належного конкурсу за участю повноважних представників НАК "Нафтогаз України" і профільного міністерства та надати необхідні кандидатури, відібрані за результатами конкурсу, до дати проведення зборів акціонерів", - йдеться в заяві.

Реклама:

Як відомо, згідно із постановою Кабміну №777 про проведення конкурсного відбору керівників держпідприємств, на проведення конкурсу відводиться загалом максимальний термін - 98 днів.

У той же час збори акціонерів "Укрнафти" призначили на 22 липня.

"Укрнафта" відмовляється виплачувати державі 1,8 мільярда гривень дивідендів за три останні роки, посилаючись на те, що "Нафтогаз" забрав у неї газу на 2,6 мільярда гривень. У "Нафтогазі" вважають цю аргументацію незаконною.

Крім того, компанія винна державі більше 5 млрд гривень податків.Коломойський не вважає це підставою для зміни керівництвакомпанії.

Держава через "Нафтогаз" контролює 50%+1 акцію "Укрнафти", структури Коломойського – 42%.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!