"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС готовий допомогти Україні розвивати агробізнес - Томбінський

Середа, 3 червня 2015, 15:08

Європейський Союз налаштований на плідну співпрацю з Україною щодо розвитку аграрного бізнесу та розширення експортного потенціалу.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський під час Міжнародного форуму "Ukrainian Agri & Food Forum" в рамках виставки "АГРО-2015", передає прес-служба Мінагропроду.

Він додав, що продукція українських виробників є затребуваною не лише в Європі, але й на світових ринках.

На його думку, для реалізації потенціалу держава повинна реалізовувати реформи, інфраструктурні проекти, а аграрії - розвивати переробку та постійно поліпшувати якість продукції.

Реклама:

"Сертифікація буде мати величезний вплив на вихід українських товарів на світові ринки. Євросоюз налаштований допомогти Україні пройти цей шлях", - сказав Томбінський.

Крім того, він підкреслив, що європейські партнери готові сприяти розвитку в Україні дрібних та середніх господарств, які грають стратегічну роль у забезпеченні продовольчої безпеки та формуванні експорту.

"В нас є певні інструменти, які будуть запропоновані Україні, щоб прискорити розвиток саме цих форм господарювання", - додав політик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: