Мінагропрод визначив 100 держпідприємств, які підуть з "молотка"

Середа, 3 червня 2015, 14:33

Робоча група при Міністерстві аграрної політики та продовольства України визначила перелік зі 100 державних підприємств, що підлягають приватизації.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, з них 37 ДП перебувають у переліку заборонених до приватизації, інші дозволені до роздержавлення постановою Уряду.

Рекомендаціям робочої групи передував детальний фінансовий аудит держкомпаній, аналіз їхнього сучасного стану та перспектив, який з початку поточного року проводила група аналітиків міністерства спільно з Фондом інновацій та розвитку (Республіка Грузія). 

Реклама:

Нагадаємо, загалом у підпорядкуванні Мінагропроду знаходиться 571 ДП. З них умовно діючих 96, а прибуткових - близько 20. У той же час 177 аграрних держкомпаній заборонені до приватизації, з них 18 розташовані на території АР Крим.

Для відновлення виробництва та залучення інвестицій в агропромисловий комплекс Міністерство ініціювало приватизацію неефективних активів, у тому числі шляхом розпаювання.

Як повідомлялося, Мінагропрод розраховує в 2015 році залучити до 1 млрд грн під час приватизації 150-180 агропідприємств.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: