НБУ продовжив більшість валютних обмежень до вересня

Середа, 3 червня 2015, 12:25

Національний банк України прийняв рішення продовжити на три місяці, до 3 вересня 2015 року, дію низки обмежень на валютному ринку.

Про це повідомили представники керівництва НБУ на брифінгу, пише "УНІАН".

Як повідомили в Нацбанку, йдеться про продовження на три місяці ряду вимог постанови НБУ від 3 березня №160 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках".

У тому числі регулятор продовжує до 3 вересня вимогу щодо обов'язкового продажу експортерами 75% валютної виручки, обмеження щодо 90-денного граничного терміну експортно-імпортних розрахунків та обмеження на покупку банками безготівкової валюти за власними операціями до 0,1% регулятивного капіталу на день.

Реклама:

Також представники НБУ повідомили, що обмеження на зняття готівкової валюти за депозитами до еквівалента 15 тис. грн на добу і з продажу готівкової валюти до еквівалента 3 тис. грн на добу в одні руки залишаються в силі, і регулятор має намір повернутися до питання їх скасування після стабілізації валютного ринку.

У той же час, Нацбанк підвищує ліміт на видачу готівкової гривні через касу та банкомати до 300 тис. грн на добу.

Як повідомлялося, НБУ з 4 березня подовжив дію норми про обов'язковий продаж 75% валютної виручки для експортерів, обмеження щодо 90-денного граничного терміну розрахунків за зовнішньоекономічними контрактами, а також підвищив облікову ставку до 30% річних.

Також регулятор подовжив на 3 місяці низку обмежень для юридичних осіб, включаючи заборону резидентам на дострокове погашення валютних кредитів нерезидентам, а також заборону на купівлю та перерахування валюти для повернення за кордон іноземних інвестицій і виплати дивідендів інвесторам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: