"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Канада розширила санкції. Додано "Газпром"

Понеділок, 29 червня 2015, 22:04

Уряд Канади заявив про розширення санкцій проти Російської Федерації.

У повідомленні Кабінету міністрів Канади зазначається, що під нові обмеження потрапило 14 юридичних осіб та троє громадян РФ. Відповідний документ вже підписаний прем'єр-міністром Канади Стівеном Харпером.

В санкційний список потрапив російський газовий монополіст "Газпром". Також у нього включені ряд нафтовидобувних компаній: "Газпром нафта", "Сургутнефтегаз" та "Транснефть".

Також туди потрапили і представники російської оборонки: АТ "Сіріус", ВАТ "Тульський збройовий завод", ПАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація", компанія "Химкомпозит", виробник озброєнь ВАТ "Високоточні комплекси", асоціація "Станкоинструмент" ОПК "Оборонпром".

Реклама:

Під дію санкцій потрапив фонд Marshall Capital Fund, що належить російському олігархові Костянтину Малофееву – одному із спонсорів сепаратистів. Також у розширений список санкцій знайшлося місце для антиукраїнської організації Євразійський союз молоді, а також для трьох її лідерів: Олександра Дугіна, Павла Каніщев та Андрія Коваленка.

"Нові санкції приймаються нами в координації з нашими партнерами. Солідарно з ним ми закликаємо президента Путіна припинити вторгнення в Східну Україну, вивести своїх солдатів, танки і важке озброєння, а також припинити надання військової допомоги повстанцям",- йдеться в заяві уряду Канади.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: