Промвиробництво в Японії знизилося сильніше прогнозів

Понеділок, 29 червня 2015, 15:33

Промислове виробництво в Японії знижувалося в травні найшвидшими темпами за три місяці, підкріплюючи побоювання про те, що економіка могла скоротитися в другому кварталі.

Про це пише Рейтер.

Виробництво знизилося на 2,2% при прогнозі скорочення на 0,8% і після зростання на 1,2% у квітні, повідомив уряд в понеділок.

Економісти вже пророкують більш повільне зростання в квітні-червні, так як виробники обмежують виробництво, щоб знизити запаси.

Реклама:

Але деякі аналітики кажуть, що не можна виключити ризик скорочення економіки в поточному кварталі, відзначаючи, що слабкий експорт продовжує гальмувати зростання.

"Ми очікували, що ВВП не зміниться у другому кварталі, але тепер є ймовірність його скорочення, - сказав Сюдзі тонути з Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities. - Споживчі витрати і капіталовкладення компаній показують, що ситуація не стане набагато гірше, але буде складніше досягти прогнозованих Банком Японії інфляції та економічного зростання".

Виробники, опитані міністерством економіки, торгівлі і промисловості, очікують зростання виробництва на 1,5% у червні і 0,6% у липні.

У понеділок також стало відомо, що роздрібні продажі в Японії зросли в травні на 3% в річному численні, при прогнозі зростання на 2,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: