СБУ ліквідувала "конверт" з оборотом понад 50 мільйонів гривень

Неділя, 28 червня 2015, 13:32

Співробітники Служби безпеки України спільно с прокуратурою припинили у Краматорську діяльність "конвертаційного центру", через який зловмисники вивели в тіньовий обіг понад 50 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, конвертаційний центр "обслуговував" низку місцевих підприємств, які у такий спосіб занижували базу для оподаткування та переводили кошти у готівку.

Частина з них співпрацювала з компаніями-контрагентами, що зареєстровані на тимчасово окупованих терористами територіях.

Реклама:

"Під час обшуків у офісних приміщеннях "конвертцентру" та помешканнях його організаторів правоохоронці виявили 12 печаток, рахунки та реквізити фіктивних фірм, задіяних у фінансовій оборудці", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що співробітники спецслужби вилучили фіктивну господарсько-фінансову документацію та статути підприємств, які підтверджують зв’язок цих фірм з реально діючими суб’єктами підприємницької діяльності.

"Наразі на рахунки фіктивних фірм у банківських установах накладено арешт. Правоохоронці отримали ухвалу суду на доступ до цієї інформації, яка є банківською таємницею. У приватному гаражі, який використовувався організаторами "конвертцентру" як схованка, співробітники СБУ виявили два пістолети системи "револьвер" та набої різних калібрів", - повідомляє прес-служба.

"Відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 205 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб і підприємств задіяних у фінансовій оборудці. Перевіряється причетність організаторів "конвертцентру" до фінансування терористичних організацій так званих "ДНР/ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!