Офшор, який Наливайченко пов’язує з Ставицьким, належить замдиректора "Укрінмашу"

Субота, 27 червня 2015, 15:02

Кінцевим бенефіціаром "Бейрок Файненс Лімітед" є Леонід Васильович Крючков.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру юросіб, передають "Наші гроші".

Минулої п’ятниці Валентин Наливайченко назвав в ефірі "Шустер Live" два белізькі офшори "Мелліан Менджмент ЛТД" і "Бейрок Файненс Лімітед", на які виводяться кошти колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького і тих, хто "став його кришувати після перемоги Майдану".

Наливайченко стверджував, що "БРСМ-Нафта" потрапила у сферу впливу екс-замгенпрокурора Анатолія Даниленка, якого він як голова СБУ викликав на допит у справі щодо пожежі на нафтобазі під Києвом.

Реклама:

Однак невдовзі після цього Верховна Рада за постановою президента Петра Порошенка зняла Наливайченка з посади голови СБУ, а допит Даниленка було скасовано.

За даними держреєстру, у 2014 році на "Мелліан Менджмент ЛТД" було переоформлено ТОВ "БРСМ-Нафта". Кінцевий бенефіціар цього офшору у держреєстрі поки не вказаний.

Натомість бенефіціаром "Бейрок Файненс Лімітед" значиться Леонід Крючков. Це стало відомо з витягу на фірму ТОВ "Київська Торгова Група", де "Бейрок" є засновником.

 натиснути для збільшення

Леонід Крючков з минулого року є заступником директора "Укрінмашу", що є дочірнім підприємством державного концерну "Укроборонпром" з президентської вертикалі Петра Порошенка.

Також "Бейрок Файненс Лімітед" було співзасновником ТОВ "Братислав-Плаза" разом з Антоніною Сліпченко, в якої з Леонідом Крючковим були виписані довіреності на автомобілі одне одного.

Пізніше офшор вийшов із засновників "Братислав-Плаза" і компанія наразі контролюється Сліпченко.

Ще "Бейрок" у 2010 році увійшов до складу засновників ТОВ "Грандіс Інвестментс", керівником якого майже рік після створення пропрацював Євгеній Ільїн, племінник Геннадія Ільїна. Родини Ільїних та Даниленків є давніми партнерами по бізнесу.

Свого часу Геннадія Ільїна називали начальником охорони бізнесмена Петра Порошенка. Після Євромайдану Ільїн-старший став депутатом Київради від фракції "Удар-Соладарність". Сьогодні "Грандіс Інвестментс" перебуває в стані припинення і інформація про його бенефіціарів в держреєстрі відсутня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!