"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Гонтаревої пропонують зберегти облікову ставку на рівні 30%

П'ятниця, 26 червня 2015, 18:06

Члени комітету з монетарної політики Національного банку України пропонують зберегти облікову ставку на рівні 30%.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Члени комітету відзначили певне зниження інфляційних ризиків, незважаючи на збереження високих темпів інфляції. Приріст індексу споживчих цін у травні становив 58.4% у річному вимірі (знизився з 60.9% у квітні)", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначили, що стримуючий вплив на цінову динаміку відбувався в тому числі за рахунок укріплення з квітня курсу гривні до долара та звуження діапазону  його коливань.

Реклама:

Поліпшення ситуації на валютному ринку та стабілізація очікувань сприяли поверненню депозитів до банківської системи. Їх обсяг у національній валюті з початку червня збільшився на 1,9%.

"Зважаючи на стабільність на грошово-кредитному ринку та низький сукупний попит, комітет очікує продовження уповільнення інфляції впродовж наступних місяців", - повідомляє прес-служба.

"З метою закріплення позитивних зрушень на грошово-кредитному ринку та подальшої стабілізації очікувань члени комітету рекомендували залишити незмінною облікову ставку, а в разі подальшого зниження інфляційних ризиків - перейти до пом’якшення грошово-кредитної політики найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: