Міллер хоче оштрафувати "Нафтогаз" за недобір на 26,7 мільярда доларів

П'ятниця, 26 червня 2015, 17:58

Глава російського монополіста "Газпром" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" пред'явив компанії "Нафтогаз України" штраф за недобір газу в розмірі 26,7 млрд доларів.

Про це він сказав на прес-конференції в Москві за підсумками річних зборів акціонерів компанії, передає УНІАН.

"Що стосується "бери або плати", ми вже сказали про те, на який термін ми надали нашим українським партнерам звільнення (від дотримання цього правила)", - заявив глава "Газпрому".

"Але якщо говорити про 2014 рік... У суворій відповідності з контрактом нашим українським колегам ми пред'явили штраф - загальна сума штрафу НАК "Нафтогаз України" по "бери або плати" становить 26 млрд 700 млн доларів", - сказав Міллер.

Реклама:

Нагадаємо, 30 квітня 2015 року "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського суду позовні вимоги на 10 млрд доларів в рамках арбітражу проти "Газпрому" за контрактом на транзит газу, збільшивши тим самим загальну суму за двома позовами до 16 млрд доларів.

Як наголошується в повідомленні "Нафтогазу", компанія хоче домогтися від "Газпрому" компенсації за недоплату транзитного тарифу з 2010 року.

Крім того, в позовній вимозі "Нафтогаз" заявляє про невиконання зобов'язань "Газпрому" щодо обсягів транзиту газу через Україну, який з 2010 року неухильно падає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!