"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко обіцяє компенсувати не переоформлені вчасно субсидії

П'ятниця, 26 червня 2015, 15:53

Міністерство соціальної політики компенсує недоотримані субсидії сім'ям, яким органи соціального захисту не переоформили субсидії до 1 квітня 2015 року.

Про це повідомив на прес-конференції міністр соціальної політики Павло Розенко, передає УНІАН.

"Людині потрібно заплатити (комунальні платежі за новими тарифами - Ред.), але потім цей платіж, ця субсидія буде повернута. Тобто їй буде нарахована субсидія з 1 квітня, і цей розмір субсидії, яку вона переплатила, їй буде враховано у наступному платіж", - сказав він.

При цьому міністр відзначив, що сьогодні на переоформленні перебувають справи приблизно 800 тисяч сімей. Субсидії цим сім'ям нараховуються автоматично.

Реклама:

"Ці люди не приходять, і не треба нікуди йти і переоформляти субсидії, ми це зробимо в автоматичному режимі", - сказав він.

При цьому Розенко відзначив, що наступного тижня будуть презентовані зміни до існуючої процедури призначення субсидій. Міністерство планує ще більше спростити доступ до субсидій для населення, а також дозволити місцевим органам влади вирішувати окремі спірні питання, які не були прописані в постанові уряду.

"Ми надамо місцевим органам влади повноваження вирішувати спірні питання. Зокрема, визначати фактичне проживання чи непроживання людини. Тому що саме навколо цього виникає багато запитань", - сказав він.

Міністр також повідомив, що місцеві органи соцзахисту одержали вказівку призначати субсидії за кожною заявою.

"Ми дали відповідні вказівки місцевим органам влади про те, щоб взагалі жодних відмов не було", - сказав він, відзначивши, що при цьому може виникнути ситуація, коли сім'я з досить високим доходом для оплати комунальних послуг в неопалювальний сезон отримує нульову субсидію.

Міністр закликав такі сім'ї не відмовлятися від подачі заяв. За його словами, зараз ці сім'ї будуть внесені в базу, і якщо в опалювальний сезон їх дохід не буде дозволяти оплачувати високі рахунки за житлово-комунальні послуги, субсидія буде нарахована їм автоматично.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: