Білл Гейтс подвоїть особисті інвестиції у відновлювану енергетику

П'ятниця, 26 червня 2015, 14:14

Засновник Microsoft Білл Гейтс планує збільшити особисті інвестиції в проекти, пов'язані з інноваційними "зеленими" технологіями в енергетиці, удвічі в найближчі п'ять років - до 2 млрд доларів.

Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times, передає "Інтерфакс-Україна".

Як заявив Гейтс, він вже вклав близько 1 млрд доларів в десятки стартапів у сфері відновлюваної енергії, включаючи акумулятори для зберігання енергії, атомну енергетику нового покоління і уловлювання та зберігання вуглекислого газу безпосередньо з повітря.

Напряму він інвестує в 15 подібних компаній, ще в 30 проектів - через фонди венчурного капіталу Khosla Ventures і Kleiner Perkins.

Реклама:

"Єдиний спосіб домогтися по-справжньому позитивного результату - потужні інновації, - говорить мільярдер. - Інновації дійсно змінюють розклад".

Він закликає уряди по всьому світу частково відмовитися від субсидування "зеленої" енергетики і перевести частину вивільнених ресурсів у фінансування фундаментальних досліджень.

За даними Гейтса, в даний час, світ субсидує використання поновлюваних джерел енергії на 100 млрд доларів, тоді як на НДДКР у цій сфері витрачається лише 6 млрд доларів на рік.

За даними журналу Forbes, 59-річний Гейтс в березні 2014 повернув собі звання найбагатшої людини в світі. Його статки на 26 червня оцінюються в 79,4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: