Росія передумала вводити ембарго на вино і шоколад з Європи

П'ятниця, 26 червня 2015, 13:37

Росія не буде поширювати продовольче ембарго на вино або кондитерські вироби, так як замістити обсяги цієї продукції поки неможливо.

Про це заявив журналістам глава Мінсільгоспу Олександр Ткачов, пише "Інтерфакс".

"Ми виходимо, насамперед, з інтересів споживачів, тому що, якщо ми, умовно, "закриємо" вино, припустимо, ті ж кондитерські вироби або щось інше, це може дуже погано відбитися, насамперед, на балансі продовольства в нашій країні", - сказав міністр.

"Тобто ми ще не виробляємо стільки вина, щоб повністю задовольнити запити вітчизняного споживача", - підкреслив Ткачов, додавши, що це стосується і деяких інших видів продукції, в яких Росія "не домінує".

Реклама:

"Ці питання обговорюються, але сьогодні - не час; треба продумати все ретельно і, звичайно, все проаналізувати і прорахувати", - резюмував Ткачов.

Нагадаємо, президент Володимир Путін у середу підписав указ про продовження заборони на імпорт більшості видів сільськогосподарської продукції з ЄС, США, Норвегії, Канади та Австралії. Ембарго продовжено з 6 серпня 2015 по 5 серпня 2016 року.

Уряд в четвер затвердив новий перелік заборонених товарів. Тепер в нього включена вся молочна продукція, в тому числі безлактозні. Ввезення останньої дозволено тільки для лікувального та профілактичного харчування.

У той же час знято заборону на поставки мальків форелі, устриць і мідій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!