"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори не захотіли будувати термінал в аеропорту Сімферополя

П'ятниця, 26 червня 2015, 08:37

Заяви "кримської влади" про намір побудувати в аеропорту Сімферополя новий термінал за $ 1 млрд приватних коштів поки не підкріплені реальним інтересом, оскільки інвесторів в проект поки не знайшлося.

Про це пише газета "Коммерсантъ".

Напередодні Сергій Аксьонов заявив, що "вирішені всі питання з фінансуванням", будівництво терміналу почнеться в квітні наступного року і буде закінчено за два роки. Новий комплекс площею 60 тисяч квадратних метрів планується побудувати за проектом південнокорейського архітектора.

Проект вартістю $ 1,015 млрд за ФЦП "Соціально-економічний розвиток Криму" повинен бути побудований "за рахунок коштів приватних інвесторів". Газета пише, що знайти інвесторів їй не вдалося: джерела в аеропортових холдингах заявляють, що про участь у кримському проекті їм не відомо.

Реклама:

"Очевидних кандидатів на ринку зараз немає, швидше за все, влада Криму розвиватиме аеропорт за рахунок залучення фінансування з боку держави, це можуть бути не прямі вкладення з бюджету, а, наприклад, позикові кошти", - припустив один із співрозмовників "Комерсанта".

Інше джерело пояснило, що після припинення роботи дискаунтера "Добролет" через санкції "інтерес приватних інвесторів до проекту став значно менше".

Авіаційний експерт Андрій Крамаренко заявив виданню, що великі холдинги не братимуть участь у будівництві. "Великі гравці побоюються можливих санкцій, до того ж незрозумілий правовий статус цих інвестицій", - пояснив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!