"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС: санкції РФ б’ють по її власних громадянах, а не європейських експортерах

Четвер, 25 червня 2015, 20:48

Експортери з країн ЄС, які зіткнулися з російськими контрсанкціями, зуміли адаптуватися і знайти альтернативні ринки.

Про це заявила в четвер "Інтерфаксу" представник глави європейської дипломатії Майя Коч’янчич.

"Незважаючи на дев'ять місяців, протягом яких тривають російські обмежувальні заходи, сукупний експорт продуктів харчування та сільгосппродукції в треті країни виріс на 5%", - зазначила вона.

Майя Коч’янчич нагадала, що ЄС ввів обмежувальні заходи щодо РФ у зв'язку з "дестабілізуючою роллю Росії на сході України".

Реклама:

"ЄС продовжує повністю підтримувати повну імплементацію мінських домовленостей і виступає за мирне розв'язання конфлікту, яке б не порушувало незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - додала вона

Введені ж РФ відповідні санкції щодо країн Заходу контрпродуктивні і наносять сильний удар по російському ринку і споживачах, заявила представник глави європейської дипломатії.

"Що стосується російських відповідних заходів щодо заборони імпорту продовольства і сільгосппродукції з ЄС, то економічні дослідження показують, що російський ринок і споживачі сильно постраждали від цих контрпродуктивних заходів, у той час як європейські експортери сільгосппродукції і продуктів харчування знайшли альтернативні ринки", - зазначила вона.

Як повідомлялося, глава уряду РФ Дмитро Медведєв заявив, щопідписав постанову про продовження контрзаходів проти країн, які підтримали санкції щодо Росії.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: