Російський ВТБ боїться виходити на ринок Криму через санкції

Четвер, 25 червня 2015, 20:33

Вихід ВТБ на ринок окупованого Криму спричинить посилення санкцій для банку, тому таке завдання перед ним не ставлять.

Про це повідомив глава ВТБ Андрій Костін на щорічних зборах акціонерів банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Інформація, яка з'явилася в пресі, про те, що уряд звернувся до ряду провідних банків щодо роботи в Криму, не відповідає дійсності", - сказав він.

Глава ВТБ зазначив, що відносить себе до "тих, хто пише "Крим наш" в два слова, а не в одне", і вийшов би на цей ринок, однак поява банку в цьому регіоні призведе до посилення санкцій відносно нього.

Реклама:

"Наше керівництво країни розуміє, що в нинішніх умовах, в умовах санкцій будь-яка велика компанія, включаючи банки, якщо почне працювати в Криму, швидше за все, перейде з однієї категорії санкцій, в якій ми знаходимося, секторальних в так звані special designation за американською класифікацією, що означає значно жорсткіші санкції, які включають і заморожування коштів, і заморожування доларових рахунків, що завдало б непоправної шкоди найбільшим російським банкам, тому питання ніхто не ставить перед нами так", - сказав він.

Костін відзначив, що в Криму була створена і функціонує "досить ефективна адекватна банківська система, там є банки - РНКБ, банк "Росія", вони закривають сьогодні потреби Криму в розрахунках, обслуговуванні населення".

"Поки ситуація не зміниться, саме ці банки будуть складати основу кримського банківського сектора", - заявив Костін.

"Пекуча потреба, яка була ще минулого літа, вирішена за рахунок того, що ряд фінансових структур, які там працюють, вони знаходяться під жорсткими санкціями, але тим не менше вони здійснюють необхідні банківські функції і кредитні карти там працюють, тому, я думаю, що найближчим часом ситуація навряд чи буде якось змінюватися", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!