"Енергоатом" отримав майже мільярд гривень прибутку

Четвер, 25 червня 2015, 20:21

НАЕК "Енергоатом" за січень-травень 2015 року отримала чистий прибуток у розмірі 0,988 млрд гривень, тоді як за п’ять місяців минулого року збитки компанії становили 2,645 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Одним з головних факторів, що впливає на фінансовий результат компанії, залишаються витрати по курсовим різницям, витрати на придбання валюти та фінансові витрати зі сплати відсотків за кредитами та іншими запозиченнями", - йдеться у повідомленні.

Чистий дохід компанії від реалізації продукції за п’ять місяців поточного року становив 12,851 млрд гривень, що на 46,6%  більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Реклама:

При цьому собівартість продукції знизилась у порівнянні з минулим роком на 0,6% і завдяки цьому отриманий валовий прибуток у розмірі 4,173 млрд гривень.

За січень-травень 2015 року в компанії з’явилися нові витрати, такі як відсотки за відстроченим податковим зобов’язанням, які становлять вже 11,6 млн гривень. Ці витрати пов’язані зі систематичними нерозрахунками ДП "Енергоринок" за електроенергію, вироблену на АЕС України.

"Лише за цей рік приріст заборгованості Енергоринку зріс на 1,679 млрд гривень та станом на 31 травня 2015 року борг за відпущену електроенергію перед атомниками становить 10,477 млрд гривень", - повідомляє прес-служба.

Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" є оператором чотирьох діючих атомних електростанцій України (Запорізької, Рівненської, Южно-Української та Хмельницької).

На 4-х українських АЕС експлуатується 15 атомних енергоблоків, з яких 13 типу ВВЕР-1000 і два - ВВЕР-440, загальною встановленою потужністю 13,835 тисяч МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: