МВФ не обговорює статус "російських" бондів - представник Фонду

Четвер, 25 червня 2015, 19:14

Питання визначення статусу бондів, випущених урядом України на 3 млрд доларів і переданих уряду Російської Федерації в грудні 2013 року, не є предметом обговорення для Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив у ході традиційного брифінгу у Вашингтоні керівник Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН.

Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи вважає МВФ ці бонди державним боргом України або приватним боргом, Райс зазначив: "Я знаю, що стосовно цього є різні точки зору. Але це не предмет обговорення для нас. Україна, як ви знаєте, виплатила купон, тому все залишається, як є", - сказав Райс.

Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько зазначала, що Україна як і раніше вважає свій борг Російській Федерації обсягом 3 млрд доларів, оформлений у вигляді євробондів уряду, комерційним боргом і закликала не спекулювати позицією ключового кредитора країни Міжнародного валютного фонду в цьому питанні.

Реклама:

Як повідомлялося, Російська Федерація є одним із найбільших власників українських боргів у списку до реструктуризації. Москва претендує на повернення своїх коштів у грудні цього року й неодноразово заявляла, що не має наміру брати участі в реструктуризації, очікуючи оплати боргу в строк.

Умови випуску євробондів для РФ передбачають, що Росія може вимагати повернення свого боргу достроково, в тому числі при перевищенні держборгу України 60% ВВП країни.

З цієї причини Україна 22 червня заплатила Росії 75 млн доларів купонного доходу за цими євробондами, щоб уникнути крос-дефолту й не зірвати переговори з іншими кредиторами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!