Томенко хоче подати позов до голови Верховної Ради

Четвер, 25 червня 2015, 16:31

Народний депутат, голова комітету з питань екологічної політики Микола Томенко подасть позов до Вищого адміністративного суду до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана у зв'язку з непідписанням ухваленого парламентом законопроекту про мораторій на експорт лісу-кругляка.

Про це він повідомив на прес-конференції в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Томенко зазначив, що ухвалений парламентом законопроект був відправлений на підпис президенту 14 квітня.

"Згідно з Конституцією президент протягом 15 днів підписує законопроект або повертає його зі своїми пропозиціями до Верховної Ради... Якщо президент протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим і має бути підписаний (головою Верховної Ради) та офіційно оприлюднений", - пояснив Томенко.

Реклама:

"Минуло 72 дні з моменту передання закону на підпис президенту... Таким чином, 57 днів голова Верховної Ради порушує Конституцію України", - сказав він.

"У зв'язку з цим я вирішив підготувати судовий позов до Вищого адміністративного суду України проти голови Верховної Ради з вимогою, що згідно зі статтею 94 Конституції України ВАСУ мав би визнати протиправною бездіяльність голови Верховної Ради і змусити його оприлюднити цей законопроект", - заявив депутат.

За його словами, позов буде подано 30 червня у тому випадку, якщо закон не буде оприлюднено до Дня Конституції 28 червня.

Він також зазначив, що, оскільки звертається до суду як безпартійний, то як співавтор законопроекту і голова парламентського Комітету з питань екологічної політики з метою недопущення конфлікту інтересів просить звільнити його з посади радника президента на громадських засадах.

За словами Томенка, він не погоджував свої дії з президентом.

"На мою думку, той анархізм у державі, який прогресує, і охлократія, яка має місце сьогодні в системі влади, які є небезпечними і цю небезпеку можна вирішити лише одним способом - повернути всіх до законності і конституційності своїх дій", - наголосив депутат.

Як повідомлялося, 9 квітня поточного року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким ввела на 10 років заборону на експорт лісоматеріалів і пиломатеріалів у необробленому вигляді (лісу-"кругляка"), при цьому заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід вводиться з 1 листопада 2015 рік, а деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error