Бізнес розкритикував Яценюка за відсутність реформ

Четвер, 25 червня 2015, 15:35

Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев’янко розкритикувала прем'єр-міністра за відсутність системних і глибинних реформ в Україні.

Про це вона сказала на зустрічі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і членами Кабінету міністрів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відчутного поліпшення ситуації не сталося, реформи як такі не відбуваються, глибоких структурних реформ, як у Грузії і Центральній Європі, немає", - сказала вона.

Як проблемні питання Дерев’янко відзначила відсутність ефективної боротьби з корупцією і системних змін якості державного управління, мізерні зарплати держчиновників, що сприяють корупції, застарілий регламент Кабінету міністрів і недостатні повноваження міністрів для вирішення проблем бізнесу, обтяжливу процедуру узгодження документів, наявність контрабанди і "сірого" імпорту тощо.

Реклама:

"Якщо ми хочемо жити в новій і багатій Україні, нам потрібні інвестори. А вони прийдуть, якщо не буде таких запитань, які я назвала", - наголосила виконавчий директор ЄБА.

Дерев’янко наголосила на наявності деяких позитивних змін, вказавши при цьому, що вони є точковими. Вона також додала, що військові дії на сході країни не є виправданням для відсутності реформ і не приймаються бізнесом як виправдання.

"Довіри до слів державних керівників, якщо говорити дипломатичною мовою, стає усе менше", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: