Франція заморозила мільйоннні рахунки у справі Магнітського

Четвер, 25 червня 2015, 08:59

Французька влада заморозила мільйони євро на банківських рахунках в рамках розслідування шахрайських схем, які намагався викрити російський юрист Сергій Магнітський перед своєю смертю у в'язниці РФ.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела.

Розслідуванням справи займаються троє суддів, які намагаються виявити способи відмивання грошей фігурантами викриттів Магнітського.

Франція почала дане розслідування після скарги, котра була подана главою інвестфонду Hermitage Capital Білом Броудером, з яким раніше працював Магнітський. Броудер надав докази виведення до Франції і Люксембург доходів від шахрайства на суму в $230 млн.

Реклама:

За словами джерел, у Франції вже заморожені рахунки на суму кілька мільйонів євро. Також була заарештована і допитана жінка російського походження.

Магнітський помер у російській в'язниці в 2009 році, у віці 37 років. Правозахисники стверджують, що він був побитий, і йому відмовляли в медичній допомозі.

Магнітського заарештували у справі про ухилення від сплати податків фондом Hermitage Capital. Перед цим він намагався викрити шахрайську схему з відмивання бюджетних коштів та відбирання бізнесу, в якій брали участь російські силовики і податківці.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: