Міненерго обіцяє цього року прийняти рішення щодо корпоратизації "Енергоатома"

Середа, 24 червня 2015, 20:02

Міністерство енергетики та вугільної промисловості пояснює розтягнутість розгляду питання з корпоратизації НАЕК "Енергоатом" тривалістю процедури, при цьому обіцяє ухвалити рішення щодо корпоратизації цього року.

Про це повідомив журналістам начальник управління з питань ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міненерговугілля Сергій Єрмак, передає УНІАН.

"Щодо корпоратизації, наскільки мені відомо, документи вже на виході з "Енергоатома", документи підготовлено, вони проходять певну узгоджувальну процедуру. На жаль, це не такий швидкий процес, але він іде. Я думаю, що цього року вже будуть конкретні результати", - сказав Єрмак журналістам на IV Міжнародній конференції "Український ядерний форум - 2015".

При цьому він зазначив, що корпоратизація держкомпаній необхідна, оскільки це значно підвищує ефективність їх роботи.

Реклама:

Разом з тим, Єрмак повідомив, що для початку процесу корпоратизації "Енергоатома" в Україні необхідно виконати низку законодавчих заходів.

"Я думаю, що це в будь-якому разі регулюватиметься законодавчим актом, це буде швидше за все закон, який зобов'яже зокрема й Кабмін дати окреме розпорядження відповідним міністерствам для того, аби втілити це в життя", - зазначив Єрмак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!