Насіров хоче збільшити кількість своїх заступників

Середа, 24 червня 2015, 15:47

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров виступає проти різкого скорочення чисельності фіскального відомства і пропонує збільшити кількість своїх заступників з двох до п'яти.

З такою ініціативою він виступив, представляючи проект інституціональної реформи ДФС на нараді в Києві за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько.

Яресько на нараді повідомила, що під час реформи ДФС чисельність співробітників може бути скорочена вдвічі завдяки впровадженню технологій і скороченню впливу на роботу фіскального відомства людського чинника.

"Я чув від пані міністра про 50% (скорочення чисельності персоналу ДФС - Ред.), але нам знадобиться рік, щоб довести структуру до мінус 30%, але після впровадження електронних сервісів", - сказав Насіров.

Реклама:

Він зазначив, що на першому етапі штат співробітників ДФС буде скорочено на 10%, а впродовж наступних 10 місяців - ще на 10%.

Насіров також сказав, що потреба фіскального відомства в коштах для впровадження електронних сервісів становить 900 млн гривень.

За його словами, діяльність ДФС буде розділена на п'ять функціональних напрямків: перший - забезпечення сервісних податкових функцій, другий - забезпечення підтримки податкового і митного законодавства, третій - забезпечення правоохоронної функції, четвертий - забезпечення функціонування фіскальної служби і п'ятий - митна справа.

За кожним напрямком діяльності Насіров пропонує закріпити одного заступника, тому пропонує збільшити їхню кількість від двох до п'яти.

Глава ДФС зазначив, що основні зміни в роботі служби заплановано на 2015 рік, при цьому організаційні зміни планується впровадити вже до кінця липня.

ДФС також хоче отримати право на проведення оперативно-розшукової діяльності.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!