"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай обійде США серед найсильніших економік до 2050 року - аналітики

Середа, 24 червня 2015, 09:11

До 2050 року Китай обійде США в списку найсильніших економік світу і займе перше місце за рівнем номінального ВВП.

Про це йдеться в дослідженні аналітичного центру Economist Intelligence Unit (EIU) - підрозділу The Economist Group, яка видає журнал The Economist.

Як повідомляє агентство Bloomberg, яке отримало доступ до результатів дослідження, за даними EIU, до цього часу Китай збільшить свою економіку в 10 разів до 105,9 трильйона доларів з нинішніх 10,3 трильйона.

Американська ж економіка зросте лише в чотири рази за той же період - до 70,9 трильйона доларів з 17,4 трильйона.

Реклама:

При цьому мексиканська і індонезійська економіки до 2050 року можуть витіснити зі списку 10 найсильніших економік світу Росію та Італію.

Через 35 років ВВП Мексики збільшиться з нинішніх 1,29 трильйона доларів до 9,83 трильйона і перебуватиме на восьмому місці в світі (зараз Мексика не входить в десятку найсильніших).

Попереду Мексики розмістяться (з першого по сьоме місце) Китай, США, Індія, Індонезія, Японія, Німеччина і Бразилія, а дев'яте і десяте місце в списку найсильніших займуть Великобританія і Франція.

Найбільш же вражаюче зростання покаже Індія, економіка якої, за прогнозами, зможе до 2050 року вирости в 31 разів, щоб опинитися на третій позиції у світі.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!