Аграрний фонд планує до кінця року випустити євробонди на 200 мільйонів

Вівторок, 23 червня 2015, 20:12

Аграрний фонд планує до кінця 2015 року залучити 200 млн доларів за рахунок випуску єврооблігацій і розглядає можливість випуску євробондів ще на 200 млн доларів наступного року.

Про це на прес-конференції повідомив голова Аграрного фонду Андрій Радченко, передає УНІАН.

"Якщо говорити про зовнішнє запозичення, то це сума 200 млн доларів, можливо, потім ще 200 млн доларів. Наступні 200 млн доларів - це вже наступний рік, але 200 млн доларів ми хотіли б залучити вже цього року", - сказав Радченко.

Він також зазначив, що крім цього Аграрний фонд має намір найближчим часом здійснити випуск облігацій внутрішньої позики на загальну суму до 5 млрд гривень.

Реклама:

При цьому він уточнив, що прибутковість за внутрішніми облігаціями може бути до 18%, за євробондами – до 12% річних.

Необхідність залучення зазначеного фінансування, за словами Радченка, викликана дефіцитом обігових коштів компанії.

"Аграрному фонду, якщо брати весну наступного року не вистачатиме фінансових ресурсів до 5 мільярдів гривень. У зв'язку з цим фонд почав активно проводити роботу щодо залучення запозичень як всередині України, так і на зовнішніх ринках", - уточнив він.

При цьому він додав, що в даний час триває переговорний процес з потенційними інвесторами, також спільно з Мінфіном і Нацбанком розробляється документація для реєстрації проспекту емісії та початку розміщення облігацій.

Крім цього, глава Аграрного фонду уточнив, що зареєструвати емісію єврооблігацій фонд планує в Англії, для чого має намір створити в Лондоні дочірнє підприємство.

При цьому він підкреслив, що попит на облігації Аграрного фонду є, тому вони, на його думку, будуть викуплені в найкоротші терміни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: