Уряд у середу візьметься за відставку міністра екології

Вівторок, 23 червня 2015, 17:24

Кабінет міністрів на засіданні у середу розгляне можливість звільнення міністра екології і природних ресурсів Ігоря Шевченка у зв'язку з невиконанням ним обов'язків.

Про це журналістам сказав віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський, передає "Укрінформ".

"На завтрашньому засіданні Кабміну ми це розглянемо. Як відомо, прем'єр-міністр звернувся до фракції БЮТ. І фракція, і коаліція це питання сьогодні розглядає", - зазначив Вощевський.

За його словами, рішення про відставку міністра має ухвалювати парламент.

Реклама:

"Абсолютна некомпетентність, неготовність керувати міністерством... Я думаю, що коаліція зрозуміє, що свого часу була допущена помилка, прийме відповідне рішення - і парламент проголосує за звільнення пана Шевченка з посади міністра екології", - додав віце-прем'єр.

Він повідомив, що був проведений аналіз роботи Шевченка, який засвідчив його некомпетентність на посаді міністра екології.

"Два-три тижні тому ми разом зі спеціалістами вимушено провели короткий аналіз роботи міністерства, оскільки зрозуміло, що в міністерстві є величезні проблеми", - заявив Вощевський.

"Висновок, який був зроблений і оформлений у вигляді доповідної записки на уряд, засвідчив повну безсистемність, хаотичність, невиваженість управлінських рішень, некомпетентність та безвідповідальність міністра екології", - додав він.

Нагадаємо, скандал довкола Ігоря Шевченка розгорівся після того, як народний депутат Олег Ляшко заявив, що має підтвердження того, що міністр екології Ігор Шевченко літав із Ніцци в Київ літаком нардепа, газового олігарха Олександра Онищенка. Це, на думку Ляшка, свідчить про корупційний зв’язок між ними. Уряд розпочав перевірку цієї інформації. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: