"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на золото знижуються через зростання долара

Вівторок, 23 червня 2015, 16:04

Ціни на золото знижуються за рахунок підвищення курсу долара і котирувань європейських акцій, викликаного надією на домовленість Греції з кредиторами.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.183,46 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.184,7 долара при закритті торгів у понеділок, а ф'ючерси в США з поставкою в серпні подешевшали на 1,00 долара до 1.183,10 долара за унцію.

У понеділок ринок золота показав максимальний за останній місяць спад через зниження попиту на низькоризиковані активи.

Реклама:

"Ніколи точно не знаєш, наскільки події в Греції впливають на ціну золота, але вчора стало зрозуміло, що при зниженні негайних ризиків ринок стрімко втрачає націнку за ризик", - сказав аналітик Natixis Нік Браун.

Міністри фінансів єврозони спробують схвалити нові пропозиції Греції про економічні реформи до вечора середи і представити їх лідерам єврозони для остаточного затвердження в четвер вранці, повідомив голова Європейської ради Дональд Туск.

Греції потрібні нові кредити, щоб заплатити 1,6 мільярда євро МВФ наприкінці червня і уникнути дефолту.

"Якщо забути про Грецію, ми вважаємо, що ФРС підвищить процентні ставки цього року. Є можливість подальшого зміцнення долара, тому в найближчій перспективі ми бачимо явний ризик зниження цін на золото", - додав Браун.

Запаси найбільшого у світі забезпеченого золотом ETF-фонду SPDR Gold Shares в понеділок зросли на 3,5 тонни, але попит на фізичних ринках Азії залишається слабким.

Срібло торгувалося по 15,94 долара за унцію в порівнянні з 16,1 долара до закриття торгів у понеділок, платина коштувала 1.070,49 долара проти 1.057,00 долара і паладій - 699,47 долара проти 693,5 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: