"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд залишив гранітний кар’єр компанії оточення Януковича

Понеділок, 22 червня 2015, 12:28

Суд відмовився розірвати договір оренди ТОВ "Прибузький гранітний кар’єр" 33,87 га на території Прибузької сільради.

Про це свідчить рішення Господарського суду Миколаївської області від 15 червня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, земля надана фірмі по договору оренди з Доманівською райдержадміністрацією у 2006 році. Ділянка здається в оренду на 10 років для видобутку граніту.

Згідно із  договором орендна плата становить 400,95 грн/га, що становить 13 580 грн на рік. Водночас сказано, що орендна плата переглядається раз у три роки, а також у разі підвищення цін, тарифів, внаслідок інфляції.

Реклама:

Станом на грудень 2014 року "Прибузький гранітний кар’єр" заборгував по сплаті оренди понад 25 тис грн. Прокуратура звернулась до суду з приводу дострокового розірвання договору оренди, пише видання.

Разом з тим, ще в травні минулого року проти ТОВ "Прибузький гранітний кар’єр" порушено справу про банкрутство і введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

"З’ясовано, що частина заборгованості компанії виникла протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, що позбавило ТОВ "Прибузький гранітний кар’єр" можливості своєчасно розрахуватися за оренду земельної ділянки. Боржник не може погасити таку заборгованість інакше як, відповідно до Закону про банкрутство", - йдеться у повідомленні.

У 2011-2013 рр. "Прибузький гранітний кар’єр" був зареєстрований на донецьке ТОВ "Схід Ресурс", засноване кіпрською компанією "Рівал Холдінг Лімітед", бенефіціаром якої є донеччанин Ігор Курілов.

Сьогодні "Прибузький гранітний кар’єр" оформлений на київське ТОВ "Енергія-Плюс", власником якого є кіпрська компанія "Синефоникс Лимитед", бенефіціаром якої є вже згаданий Ігор Курілов з Донецька.

У 2005-2009 рр. Ігор Курілов був директором МПП "Авто-Профі" Едуарда Слинька, топ-менеджера компаній Олександра Януковича. У 2010-2012 рр.

Слинько очолював Корпорацію "МАКО", був членом наглядової ради "Всеукраїнського банку розвитку", співзасновником фірми "Донснабтара", де його партнерами були Олександр Янукович та мама клолишнього віце-прем’єра Валентина Арбузова.

За даними реєстру судових рішень, майновий комплекс, що знаходиться на землі кар’єру, передано в іпотеку "ОТП Банку".

Суд визнав кредиторські вимоги "ОТП Факторинг Україна" до ТОВ "Прибузький гранітний кар’єр" на 152,61 млн грн., з них 44,41 млн грн. як першочергові, що забезпечені заставою майна боржника. Водночас відомо, що станом на сьогодні продажу майнових активів банкрута не здійснювалося, а вимоги кредиторів не погашалися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: