Аксьонов скаржиться, що Крим не може самостійно забезпечити себе продуктами

Неділя, 21 червня 2015, 14:47

Анексований Росією півострів не в змозі забезпечити себе продуктами.

Про це заявив самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, пишуть "Крим.Реалії".

"Ми так чи інакше з материкової частини РФ багато завозимо. Це стосується і будівельних матеріалів, і продуктів харчування. Й імпортних товарів ми майже не отримуємо. У нас закрите залізничне і морське сполучення", - розповів він.

За словами Аксьонова, молочними продуктами кримські підприємства можуть забезпечити лише половину потреби Криму, решта завозиться з материкової частини Росії. Хлібом держпідприємства Криму "закривають" лише 50% потреби, другу половину виробляють приватні компанії.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна досі закриває більшу частину потреби Криму в продуктах харчування.

Тим часом, за даними самопроголошеного заступника міністра промислової політики Криму Костянтина Равича, сьогодні частка російських товарів у Криму наблизилася до 80%.

"Що стосується поставок з України, то на сьогоднішній день відбувається диверсифікація поставок, і практично вже 80% продукції йде безпосередньо з Російської Федерації, тому від України ми будемо залежати все менше і менше", - сказав Равич на прес-конференції в середині червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!