Нацбанк пом'якшить обмеження на депозитному ринку

Вівторок, 2 червня 2015, 15:06

Національний банк України із 3 червня збільшить обсяг видачі готівкових коштів у національній валюті за депозитними рахунками клієнтів із 150 тисяч гривень до 300 тисяч гривень на добу, проте продовжить усі валютні обмеження до 3 вересня.

Про це йшлося під час наради керівництва НБУ з банкірами, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поінформоване джерело в банківських колах.

Співрозмовник агентства зазначило, що найближчим часом буде внесено відповідні зміни до постанови НБУ №160.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2014 року Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати у розмірі 15 тисяч гривень на добу.

Реклама:

Наприкінці липня того самого року Нацбанк розширив введене раніше обмеження з видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тисяч гривень на добу на поточні і депозитні рахунки клієнтів.

Ці обмеження кілька разів подовжували (востаннє - від початку березня 2015 року на три місяці), і поки що вони діють до 3 червня 2015 року, як і обмеження на купівлю валюти населенням на суму в еквіваленті не більше ніж 3 тисяч гривень на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!