Залізничники заплатять донецьким кондитерам 3 мільйони за зниклий цукор

Вівторок, 2 червня 2015, 12:27

Державне підприємство "Донецька залізниця" має виплатити 2,6 млн грн ПАТ "АВК" в якості відшкодування вартості втраченого вантажу.

Таке рішення 20 травня прийняв Господарський суд Запорізької області, пишуть "Наші гроші".

Суд встановив, що в кінці липня 2014 року "Донецка залізниця" погодилася поставити для "АВК" 272 тон цукру-піску на станцію Мандрикіно (Кіровський район Донецька).

Вантажовідправником виступало ТОВ "Агрофірма ім. Довженка", а сам товар на початку серпня був завантажений на станції Яреськи (Полтавська область). Але до покупця в Донецьк цукор не прибув.

Реклама:

Пізніше вже в жовтні чотири вагони з 272 тонами цукру були знайдені на станції Кальміус (Макіївка).

За вказівкою МНС вагони були відправлені на під’їздні шляхи "Макіївпромтранса" з метою їх охорони, але через декілька днів вагони були повернуті на станцію вже порожніми.

Представник "Донецької залізниці" в суді наполягав, що "АВК" не надало рахунку-фактури постачальника, а відтак вартість втраченого вантажу довести не можливо. Але суд став на бік приватного підприємства, погодившись з його розрахунками, що сума компенсації має складати 9,60 тис грн. за тону цукру з урахуванням провізної плати.

ПАТ "АВК" - третя за ринковою часткою кондитерська компанія України. 80% акцій підприємства належить кіпрській "АВК Конфекшінарі холдінгз лімітед", ще 20% - A.V.K.confectionery holdings limited, яка також зареєстрована на Кіпрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: