Греція має вибрати між фінансовою допомогою або дефолтом - Туск

П'ятниця, 19 червня 2015, 20:14

У найближчі кілька днів Греції належить зробити вибір між прийняттям фінансової допомоги або дефолтом країни по боргах.

Про це заявив президент Європейського рада Дональд Туск у своєму зверненні з нагоди скликання позачергового саміту лідерів ЄС.

"Ми прихильні до думки, що грецькому уряду потрібно зробити вибір між прийняттям, на мою думку, хорошої пропозиції про подальшу підтримку, або дефолтом. Зрештою, це рішення тільки Греції і відповідальність Греції. Час ще є, але всього кілька днів. Давайте використаємо їх мудро", - сказав Туск.

За його словами, ситуація з Грецією стає критичною, строк надання фінансової допомоги Греції закінчується через 11 днів.

Реклама:

"Чотири місяці переговорів не призвели до необхідного компромісу. На вчорашній зустрічі Єврогрупи сторони не знайшли виходу з глухого кута. Гру в хованки потрібно припинити, так само як і взаємні звинувачення, тому що вже немає часу для ігор. Потрібно знайти рішення в першу чергу для грецького народу", - сказав він.

Туск підкреслив, що потрібно позбутися від будь-яких ілюзій, що питання вирішиться якимсь чарівним чином.

"Мета саміту – переконатися, що ми розуміємо позицію один одного і наслідки наших рішень. Саміт не буде фінальним кроком. Будуть ще технічні переговори на рівні міністрів фінансів", - зазначив він.

Як повідомлялося, у Греції на тлі фінансової паніки і можливого дефолту за три дні вкладники зняли з банківських депозитів 2 млрд євро.

Лідери ЄС проведуть 22 червня позачерговий саміт, оскільки зустріч Єврогрупи щодо програми допомоги Греції вкотре завершилася невдачею.

Раніше представники єврозони вперше обговорили можливий дефолт Греції.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!