"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ArcelorMittal поки не думає продавати "Криворіжсталь"

П'ятниця, 19 червня 2015, 19:32

Найбільша у світі металургійна компанія ArcelorMittal інвестувала в ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" 1,2 млрд доларів і не має наміру продавати підприємство через складну ситуацію на ринках металопродукції.

Про це повідомив генеральний директор меткомбінату Парамжіт Калон на профспілковій конференції, яка відбулася 11 червня, виступи частини спікерів якої оприлюднив профспілковий тижневик "Разом-Профінфо".

"Ми ведемо бізнес. Іноді він приносить прибуток, іноді - ні, є лише втрати. Але якщо є такі втрати, це не означає, що необхідно все кидати. Корпорація витратила тут 1,2 млрд доларів", - сказав Калон, відповідаючи на питання, чому ArcelorMittal не відмовиться від бізнесу в Україні, якщо він зараз збитковий.

За його словами, існує багато проектів, частина з яких буде реалізовуватися найближчим часом.

Реклама:

"Хто ще з іноземних компаній в Україні витрачає тут такі гроші? І робимо ми це не для того, щоб одного разу взяти і все кинути. Хороші часи настануть, я в цьому впевнений. І тоді ми не будемо сумніватися, щоб підвищити зарплату на 15% або 20%. Але зараз важкі часи. І підприємство зможе їх пережити з вашою підтримкою", - підкреслив гендиректор.

Відповідаючи на питання про очікуване скорочення працівників у гірському департаменті підприємства на 12% від загальної чисельності персоналу, Калон підтвердив, що зменшення чисельності відбудеться.

"У гірському департаменті, дійсно, потрібно скорочувати штат. На скільки відсотків? Зараз я цю цифру не назву, так як потрібно все перевірити", - сказав він.

Калон також повідомив, що оголошене підвищення заробітної плати в жовтні на 8% у разі його остаточного узгодження з центральним офісом торкнеться і працівників підприємства з фіксованим розміром зарплати.

Він також відзначив необхідність розгляду питання підвищення зарплати тих, хто одноосібно виконує роботу двох або трьох працівників.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!