НБУ анонсував перехід до другого етапу банківської реформи

П'ятниця, 19 червня 2015, 16:56

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева анонсувала перехід до другого етапу банківської реформи - етапу перезавантаження банківської системи та якісних змін.

Про це йдеться у зверненні голови Національного банку, розміщеному на сайті регулятора.

"Перший етап реформи банківського сектору - очищення системи від неплатоспроможних банків - ми вже закінчуємо й переходимо до наступного - етапу перезавантаження банківської системи, етапу якісних змін", - йдеться у зверненні.

Як зазначається, його цільові орієнтири: спрямованість монетарної політики на стабілізацію інфляції та формування її низхідного тренду; активного нарощення міжнародних резервів, подальше зміцнення банківської системи і повернення довіри вкладників загалом.

Реклама:

"Уже через рік ми плануємо перейти до третього етапу реформ - етапу сталого розвитку і зростання банківської системи. Також ми плануємо вийти на тренд поступового розвитку ринків капіталу, зростання активів усього фінансового сектору, нарощення внутрішніх та зовнішніх інвестицій", - заявила голова НБУ.

"А для цього нам потрібне поступове скасування адміністративних обмежень. Ми вже погодили з МВФ графік та умови поступової лібералізації як на валютному ринку, так і на ринку депозитів", - сказала Гонтарева.

За її словами, сьогодні на порядку денному стоять питання: посилення захисту прав кредиторів, удосконалення процедур банкротства акціонерних товариств, подальше врегулювання процедур капіталізації та реструктуризації банків, посилення захищеності вкладників-фізичних осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!