"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада відмовилася передати армії арештоване пальне Курченка

П'ятниця, 19 червня 2015, 13:32

Верховна Рада відмовилася підтримати законопроект, який передбачав силовикам безкоштовну передачу арештованого пального олігарха-втікача Сергія Курченка.

За відповідний документ, запропонований депутатом від "Народного фронту" Сергієм Пашинським, проголосували лише 143 депутати.

Законопроект передбачав надати Міноборони та Нацгвардії право укладати договори з держпідприємством "Укртранснафтопродукт", на балансі якого наразі перебуває пальне, про постачання "нафтопродуктів, які виступають речовими доказами, що піддаються швидкому псуванню, в кримінальних провадженнях".

Після невдалого голосування Пашинський назвав його результати "ганьбою парламенту" і "викликом існування коаліції" і додав, що вплив олігархів на депутатів залишається значним. Він також висунув вимогу повернутися до цього питання у вівторок. Також Пашинський заявив, що фракція "Народного фронту" через це покидає сесійну залу.

Реклама:

У свою чергу депутат від Блоку Петра Порошенка Віктор Чумак запропонував перед прийняттям таких рішень створити тимчасову слідчу комісію для перевірки того, чи існують ці нафтопродукти взагалі, а потім вже приймати рішення про передачу їх армії.

Як відомо, згідно з розслідуванням "Української правди", арештовані нафтопродукти олігарха-втікача Сергія Курченка, які повинні були бути продані на аукціоні для фінансування армії, насправді були продані за заниженими цінами структурам бізнесмена Сергія Тищенка – близького знайомого Пашинського.

У зв'язку з цим виникли підозри, що саме Пашинський лобіював цю ймовірно корупційну угоду. Сам він звинувачення заперечує істверджує, що корупційні схеми у паливній сфері контролює заступник голови СБУ Юрій Артюхов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!