"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дешевшає через прогноз підвищення видобутку в США

П'ятниця, 19 червня 2015, 09:47

Ціни на нафту знижуються у зв'язку з прогнозом підвищення видобутку сланцевої нафти в США цього року.

Про це пише Рейтер.

До 8.45 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,12 до 64,14 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,24 до 60,21 долара.

"Без змін фундаментальних показників і при збереженні високого курсу долара ціни на нафту рухаються в бічному напрямку. Ми вважаємо, що ця тенденція збережеться сьогодні, бо не очікуємо серйозних змін", - сказав аналітик Phillip Futures Деніел Енг.

Реклама:

Виробники сланцевої нафти в США прогнозують зростання видобутку цього року, незважаючи на скорочення інвестицій і числа діючих бурових установок після падіння цін на нафту.

"Скорочення різниці в цінах Brent і WTI покращує економіку імпорту, але не підвищує покупки на внутрішньому ринку", - йдеться у звіті ANZ.

Аналітики банку відзначили, що обсяг залізничних поставок нафти і бензину в США минулого тижня знизився на 12 відсотків у порівнянні з минулим роком за рахунок збільшення імпорту.

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі знову передбачив підвищення світового попиту на нафту в найближчі місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: