"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вкладникам "Дельта Банку" вже виплачено більше 2 мільярдів гривень - Фонд

П'ятниця, 19 червня 2015, 09:36

Вкладникам АТ "Дельта Банк", станом на 17 червня, вже виплачено більше 2 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантуванння виплати вкладів.

Як зазначається, кошти отримали понад 100 тисяч вкладників "Дельта Банку".

Нагадаємо, що виплати гарантованої суми за цим банком розпочались 11 червня і вони є найбільшими за час існування Фонду гарантування. Здійснюються вони через АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк", АТ "Укрексімбанк" та ПАТ "КБ "Приватбанк".

Реклама:

Фонд запевняє, що коштів на здійснення виплат достатньо і всі вкладники, які включені до реєстру, отримають гарантовану суму протягом встановленого законодавством часу.

"Наразі виплати здійснюються за депозитними договорами, строк дії яких закінчився до 03 березня 2015 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки, в т.ч. зарплатні, пенсійні, соціальні). Сума таких виплат становитиме 4,9 млрд грн, а в загальному реєстрі сума до виплати вкладникам АТ "Дельта Банк" - 13,1 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року НБУ визнав "Дельта Банк"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів почав процедуру виведення цього банку з ринку.

Основними акціонерами банку є бізнесмен Микола Лагун (70,61%) і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США, 29,39%).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: