Мінекології подало багатомільйонний позов на компанію Ставицького

Четвер, 18 червня 2015, 20:35

Міністерство вимагає відшкодувати державі 45 млн гривень за неправомірне відчуження у компанії "Надра України" часткою в Сахалінському газовому родовищі.

Про це у четвер, 18 червня, заявив глава міністерства Ігор Шевченко на брифінгу, передає УНІАН.

"По частинах ми подали позов (до "Голден Деррік" - ред), здається, на 45 млн гривень, про відшкодування шкоди, яка завдана державі", - сказав Шевченко.

При цьому він зазначив, що всі три частки в родовищі, які раніше були відчужені "Голден Деррік", через суди повернуті у власність "Надра України".

Реклама:

Міністр повідомив, що держава забрала у "Голден Деррік" 19 ліцензій на видобуток нафти і газу, при цьому він зазначив, що повернення ще однієї ліцензії державі відтягує Вищий адміністративний суд.

"На жаль, у середу (17 червня) Вищий адміністративний суд відклав слухання у цій справі. Напевно, якісь сили впливають на це, тому що справа досить просте і апеляційний суд там все чітко розписав", - сказав Шевченко.

За його словами, наступне засідання суду у цій справі відбудеться 1 липня.

Як повідомлялося, компанія "Надра України" через суди повернула у свою власність всі часткові участі в Сахалінському газовому родовищі (Харківська обл.), які в період 2010-2013 років були неправомірно відчужені на користь компанії "Голден Деррік".

Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.

Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень.

Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: